Az egy főre jutó élelmiszer-fogyasztás, 2001

Dokumentumok : KSH Adatok 2 : 12.  

 

Megnevezés

A háztartásfő 60-69 éves

A háztartásfő 70 éves és idősebb

Az összes háztartás

Sertéshús

20,6

18,8

16,8

Marha- és borjúhús

1,1

1,3

1,0

Belsőség és egyéb húsok

3,2

3,6

2,4

Hal, halkonzerv

2,0

1,8

1,9

Baromfihús

27,6

25,9

20,9

Szalámi, szárazkolbász, sonka

6,8

6,2

5,8

Egyéb hentesáru, húskonzerv

13,3

12,8

12,0

Húsfélék összesen

74,5

70,4

60,7

Tojás, db

259

251

185

Tej, liter

82,3

94,1

66,6

Sajt

3,1

3,1

2,9

Tejkonzerv, tejpor, túró, egyéb tejtermék

4,7

4,4

5,1

Joghurt, kefír, tejföl, liter

11,1

11,8

8,7

Vaj, margarin

5,9

6,2

4,3

Zsír, szalonna

10,9

10,9

7,0

Étolaj

13,5

13,2

9,5

Zsiradék összesen

30,2

30,3

20,8

Kenyér

74,8

71,5

62,5

Péksütemény

9,2

9,5

9,2

Kenyér és péksütemény összesen

84,0

81,0

71,7

Egyéb cereáliák

49,8

49,4

33,1

Cereáliák összesen

133,8

130,4

104,8

Cukor

24,1

26,6

17,7

Szárazhüvelyesek

2,2

2,0

1,5

Dió, mák, mogyoró, mandula

1,6

1,6

1,1

Burgonya

59,9

61,5

43,5

Friss zöldség, főzelék

81,6

73,9

51,5

Tartósított zöldség, főzelék

7,2

6,9

6,3

Zöldség összesen

88,9

80,8

57,8

Friss gyümölcs, déligyümölcs

62,2

63,2

44,0

Tartósított gyümölcs

15,1

12,2

15,3

Gyümölcs összesen

77,3

75,4

59,3

Zöldség, gyümölcs összesen

166,1

156,2

117,1